Hvad er et Baby Shower?

Af Christina Brinch-Møller 23-01-2021 22:10

Et Baby Shower er stort set en fest for at hylde graviditeten, venskabet og det nye liv

I andre landes kulturer er et Baby Shower en helt naturlig del af en kvindes graviditet. Der findes mange spørgsmål når der skal holdes et Baby Shower. Organiseret af den gravides veninder tæller denne fest som et slags vendskabsbevis og værdisættelse af det nye liv. 

Det hele drejer sig om at forkæle den vordende mor efter alle kunstens regler. Det er en dag, hvor der er plads til rigtig hygge med god mad, sjove lege og masser af gaver. Typisk holder man et Baby Shower i det sidste trimester af graviditeten, mest ca. 6 uger før den beregnede fødselsdato. Når det skal være helt klassisk, holdes et Baby Shower i den vordende mors eller en venindes hjem.

Ligesom ved enhver anden fest, så skal der pyntes op. Jeg har udsøgt en masse af det sødeste babyshower pynt her til shoppen, så du kan få skabt de helt rigtige rammer for jeres babyshower.

>>Et godt sted at starte med at finde det helt rigtige pynt til babyshower er ved at trykke HER.<<

Her lidt inspiration til oppyntningen:

 

Baby Shower pynt til bor 

Baby Shower pynt

 

Her på PurpleandPink.dk har jeg lavet et overblik over emnet Baby Shower og alt hvad der hører sig til, eksempelvis gaveideer. Bare kig dig lidt omkring på siden! Se også mine tips til Baby Shower med mine top 10 liste af Baby Shower gaver og en gratis download af en Baby Shower tjekliste til planlægning af festen.

Du finder bl.a. også svar på spørgsmål som:

Baby Shower er et fantastisk univers. Du kan læse mere her, hvorfor jeg synes at Baby Shower festen er så vidunderligt skønt. 

Hvorfor brænder jeg for en fest, som kaldes 'Baby-Shower'? Det er fordi jeg elsker at hylde det nye liv og venskabet. Min egen historie har gjort, at jeg synes at traditionen omkring Baby Shower også skal være en tradition i Danmark.

Måske kender du allerede lidt til, hvad et Baby Shower er? Hvis ikke, kan du godt glæde dig. Her i denne del af Purpleandpink.dk kommer det udelukkende til at handle om Baby Shower, og alt hvad der høre sig til - fra pynt til rigtig gode Baby Shower ideer, festartikler til Baby Shower og selvfølgelig alt om den berømte Baby Shower kage - også kaldet'blekage' eller 'blelagkage'! 

Baby Shower - gammel vin på nye flasker? 

Er Baby Shower en ny opfindelse af nogen som bare gerne vil holde en fest? Nej, langt fra. Baby Shower har en lang tradition, nogle særlige skikke og kræver lidt forberedelse - ligesom en barnedåb.

Her kan du læse om:

…og meget mere. 

For at du nemt kan finde svaret på disse spørgsmål og finde rigtig gode Baby Shower ideer har jeg lavet nogle sider, hvor du kan læse med her.

Glæd dig også til det festlige Baby Shower pynt og festartikler, som jeg har været ud at finde specielt her til shoppen. Alt sammen noget jeg løbende sætter på hylderne, så du kan købe ind til en festlig og hyggelig dag med veninderne.

Den uundværlige Baby Shower blekage

En Diaper Cake er blikfanget ved enhver Baby Shower. Man kan også kalde den 'Baby Shower kage' eller 'blekage' eller 'blelagkage'. En rigtig fin tradition er at give en personlig og nyttig gave til babyen og dens mor og far.

En blekage er et stort kapitel i Baby Shower universet. Derfor har jeg lavet nogle sider hvor du kan læse alt om dette fantastiske bageværk. Du kan eksempelvis læse om tradtionen og ingredienserne af de søde blekager og se nogle videotutorials om hvordan man laver en blekage selv. 

Jeg elsker at lave Diaper Cakes og det er derfor du kan købe dem hos mig ;)

Hvis du ikke er til en Diaper Cake, kan du jo tage et kig over på alle de andre baby gaver - måske der kunne være noget du kan bruge. 

Kort fortalt - her på Purpleandpink.dk finder du alt om Baby Shower festen -

og meget mere....

Baby Shower - hvad er det for noget?

Og til sidst - hvis du nu ikke har lyst til at læse dig iggennem alle informationer om Baby Shower vil jeg kort fortælle dig, hvad et Baby Shower er, bare helt kort for at give dig et overblik:

Baby Shower er som med de fleste traditioner vi kender, noget der skal fejres. Derfor er et baby shower en festlig tradition der skal fejre den kommende moder og hendes barn. Man kan sige at et Baby Shower er en iscenesættelse af det nye liv der kommer til verden, en fejring fyldt med glæde og lykke – alt det gode i livet, og det som vi alle godt kan li’. Det at have det sjovt sammen med vores veninder, at spise god mad, at grine sammen og sidst med ikke mindst nyde hinandens selskab.

Hvad skal du vide om Baby Shower festen? 

Som ved så mange andre fester kan det være en god ide at skabe nogle gode ramme som lægger op til en festlig dag/aften. Tit og ofte er planlægningen en stor del af selve festlighederne – der skal aftales hvem der gør hvad, hvem står for maden, hvem bager kage, hvilke spil og lege skal I bruge på selve dagen, der skal pyntes festligt op, der skal sendes invitationer ud og en hele masse andre ting der skal aftales. Jeg har lavet en detaljeret tjekliste som du kan hente ved at skrive dig op her.

I det hele taget er planlægningen ret essentiel for at få et vellykket, festligt og sjovt baby shower.

Der er også flere og flere der bruger et baby shower til at løfte sløret for, hvilket køn det kommende barnet er – det er det der kaldes et Gender Reveal Baby Shower. Typisk vil de vordende forældre være med til at planlægge denne fest. Et Baby Shower er ellers ofte en overraskelse for den kommende moder, men ved et Gender Reveal Party er overraskelsen jo offentliggørelsen af barnets køn.

Jeg har forsøgt at komme så meget rundt om hele Baby Shower traditionen på de forskellige sider her på Purple & Pink – de fortælle hver især lidt om de område jeg oftest har fået spørgsmål omkring. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at kontakte mig, hvis du mangle svar som ikke står her på siden.

En lille sjov ting jeg er faldet over er spørgsmålet om, hvordan man skrive Baby Shower. Det er faktisk også noget jeg har undersøget her. Men jeg har også set at der ofte blive søgt på 'banyshower'... Da jeg ikke har kunne finde nogen fest der hedder banyshower, så tænker jeg at det må være en tastefejl når man søger efter babyshower - n og b sidder nemlig lige ved siden af hinanden på tastaturet. En sjov lille ting synes jeg :-)

Husk så at nyd dit næste Baby Shower!

God fornøjelse

 

💕 💕 💕