0 varer i din kurv

Top 10 gave ideer til Baby Shower

Gaver, gaver, gaver! Baby Shower gaver er ikke det samme som barselsgaver, men det til trods har de noget til fælles: de er lige svære til at finde på. Især, når gaven skal være noget særligt, et minde om en helt speciel dag og en hyldest til det nye liv som snart skal se dagens lys.

Vil du se en lille tåre i din venindes øjne når hun pakker din gave ud, kræver det lidt energi og tid for at finde denne gave. De virkelig gode gaveideer hænger jo ikke på træerne, og muligvis skal du indregne lidt ekstra tid til fremstilling og levering når du køber noget unikt i stedet for den femte bodystocking. Hvis du vil være sikker på, at din gave bliver husket og snakket om, også om et par år når babyen er vokset ud af barnevognen og sutter, skal du virkeligt finde på noget godt! Jeg har lavet denne liste til dig, hvor du kan lade dig inspirere. Værsgo!

Nr. 1 - Giv en Diaper Cake, blelagkage eller blekage 

Denne gave skal nævnes først fordi den er den mest traditionelle Baby Shower gave. Diaper Cakes - på dansk vil jeg det nok kalde det blekager - kommer fra USA. Denne gave er både nyttig og særlig. Og rigtig skøn, ik'?

En Diaper Cake (eller blekage, blelagkage på dansk) er lavet af engangsbleer som er sat sammen så de ligner forskellige figurer – f.eks. store lagkager. Disse figurer er så pyntet med alt muligt den lille baby og moren har brug for: sutter, legetøj, plejeprodukter, stofblé osv. Diaper Cakes er typisk det hvad man kalder blikfang på gavebordet, og dermed det, som babyen senere hen i livet tydeligst kan se på fotos fra selve Baby Shower.

Se nogle eksempler af blekagene eller blelagkagene som du kan købe hos Purple & Pink nedenunder.

Nr. 2 - Barselsdagbogen

Her er gaven alle mødre ønskede de havde haft.

Barslesdagbogen er en fin lille bog, hvor du kan holde styr på de små rutiner og førstegangshændelser i baby's første leveår. 

✔️ Undgå at dagene flyder sammen
✔️ Hold fast i de gode rutiner
✔️ Husk de små og store øjeblikke med dit barn

Den vil hurtigt blive til en uundværlige ven igennem de stressede dage og søvnløse nætter. 

barselsdagbog

>>Se barselsdagbogen her<<

Nr. 3 - Navngiv en stjerne

En lille baby er et mirakel. Ligesom universet og de fleste af universets lys, stjernerne, er for os. Hver dag bliver der opdaget nye stjerne og planeter, og i virkeligheden ligner den ene ikke den anden.

En stjerne som bærer det samme navn som den lille baby, som ligesom stjernen snart skal fødes ind i universet, er en helt speciel Baby Shower gave. Som bevis for at have sin egen stjerne, får babyen et fint diplom, hvor navnet står på og med angivelse af, hvilken stjerne barnet lægger navn til, og hvor på himlen, det er muligt at se sin stjerne.

 

Bevis på at man har købt en stjerne 

Nr. 4 - Plant et frugttræ

Denne baby shower gave er meget symbolsk og jeg behøver egentlig ikke at sige så meget om den. At plante et træ er et symbol på livet i sig selv. Ligesom babyen vokser træerne sig større, forandrer sig og bærer frugter. Når babyen bliver større, kan den følge med og måle sig ved træet. Som baby kan den sov under træet i barnevogn, som barn kan det klatre rundt i træet og høste de lækre frugter. Helt klart at der altid vil være snak om, hvorfra dette træ nu kommer - et helt speciel minde fra barnets Baby Shower!

Æble på æbletræ

Nr. 5 - Giv en magisk sten

Sundhed, styrke, lidenskab, tålmodighed - der findes mange værdier som bliver tildelt de forskellige sten. Siden tidernes morgen tror mennesker på magien som de forskellige ædelsten og krystaller indebærer. Hver ædelsten tilhører et stjernetegn, hvis astrologiske konstellation stenen tager indflydelse fra. Så tror mennesker på at stenenes styrke fremmer et stjernetegns egenskaber og fremmer dermed babyens røde tråd i gennem livet.

 

    Vandmanden: granat

    Fiskene: amethyst

    Vædderen: heliotrop

    Tyren: safir

    Tvillingerne: achat

    Krebsen: smaragd

    Løven: onyx

    Jomfruen: karneol

    Vægten: pridot

    Skorpionen: aquamarin

    Skytten: topas

    Stenbukken: rubin

Stenen kan senere, f.eks. når babyen skal konfirmeres, fattes ind i guld eller sølv og blive til livets smykke eller lykkeamulet. Du kan købe ædelsten i alle varianter på flere forskellige hjemmesider, søg på blot på ædelsten eller krystaller på nettet.

Adelsten som gave til barnedåb

Nr. 6 - Giv en fotosession 'before and after'

Når vi vil erindre noget tager vi billeder. Helt klart, at den store, skønne mave hvori babyen har hygget sig i ti måneder, forsvinder. Snart efter fødslen kan den nybagte mor ikke erindre sig, hvor stor (og upraktisk) maven egentlig har været.

Så hvorfor ikke forevige det med professionelle billeder? Det er et minde, som den lille baby selv kan tage frem mange år efter, kigge på og se, hvor den kommer fra. Der findes mange fotografer som har specialiserede sig i at tage billeder af gravide og børn. Tit fås der også rabat når man aftaler et før/efter arrangement, altså en session før den lille baby er født og en efter, med det lille ny familiemedlem på. Baby Shower gaven som vare hele livet.

Fotosession i gave til babyshower

Nr. 7 - Få lagt et livshoroskop til babyen

Få lagt et livshoroskop for den nyfødte baby. Horoskoper har altid haft noget magisk, ligesom den lille baby ville have. Et horoskop som tager udgangspunkt i fødslens time, dag og stjerne konstellationer er noget helt unik og særligt. Dette kan give medhold og inspirere og dermed være ligesom en magisk ledetråd eller måske guide igennem livet.

Det kan være spændende at tage det frem af og til igennem babyens liv. Når der engang sidder en gråhåret mand eller dame med den i hånden vil den helt sikkert erindre sig om, hvem denne gave var fra.

Selvfølgelig kan horoskopet først laves når den lille baby er født. Derfor vil det være en god idé at komme med en gavekort til Baby Shower ;)

Baby horoskop

Nr. 8 - Køb årgangsmønter af fødselsåret

Køb en samling af alle mønter fra det år, den lille baby er født (årgangsmønter). Det kan blive de første samleobjekter til den nyfødte og har derudover stor værdi. Der findes også specielle mønter med forskellige motiver. Om det er i forbindelse med særlige begivenheder i kongehuset eller lignende - årgangsmønter vil altid være et minde for babyen. Spørg i dit pengeinstitut om mulighederne. 

Idéen slår endnu bedre til, når mønterne er pyntet. Her kan du benytte Baby Showerens tema for at få dem klædt på. Når I holder en 'gender reveal baby shower party' kunne mønterne eksempelvis været pakket ind i lyserød og lyseblå gaveæsker eller små poser - det er kun fantasien som sætter grænsen.... ;)

Giv penge til baby shower

Nr. 9 - Start op med børneopsparing for den lille ny

Praktisk ide til Baby Shower, som barselsgave eller i fødselsgave. Vær med til at muliggøre barnets fremtidsønsker.

Opret en børneopsparing til den lille ny baby. Dette er en gaveidé som babyen vil være taknemmelig for, når den fylder 18 år og kan betale kørekort med det. Sæt et beløb ind hvert år på den lilles fødselsdag eller hver måned, og frigiv kontoen, når barnet bliver 18 år. Ønsker du at give en gave i form af penge med et større beløb, kan du også oprette en højrentekonto og anvende den som børneopsparing. Det giver oftest højere renter.

Den udvidede udgave af denne baby shower gaver er at oprette en pensionsopsparing for den nyfødte. 

Tip: Husk at spørge bedsteforældre, forældre og evt. andre familiemedlemmer, om de også har planer om en sådan konto. Dermed undgå du at du træder nogen over tæerne.

Sparegris til babyshower - start en børneopsparing

Nr. 10 - Giv en Baby-belly i gips arrangement

Det her er virkelig en anderledes gaveide til din venindes Baby Shower. Det handler om at fastholde den vidunderlige store babybelly for evigt. Hertil bliver der lavet et gipsaftryk som bagefter bliver til et kunstværk. Der findes et atelier i Tyskland som arbejder for mange internationale kunder og afholder workshops, hvis man selv ønsker at komme i gang med det. Et gavekort til din veninde eller en fælles workshop med din gravide veninde og jeres venindehold for at fastholde miraklet af hendes graviditet er en eksklusiv gave som hun aldrig vil glemme!

Se videoen om, hvordan sådan et kunstværk bliver til!

 

    

På kunstnerens hjemmeside findes der også en opskrift, hvordan du kan lave din venindes gipsaftryk derhjemme og sende det til hendes atelier for at få den malet. 

Nr. 10 bonus - Babysitter som gavekort

En rigtig god gaveidé og en klassiker til Baby Showeret. Når du sidder sammen med dine veninder og planlægger selve baby showeren, kommer der på tidspunkt spørgsmål om hvad I vil give i gave. Jeres veninde vil elske jer for et babysitter abonnement .

Hver af jer kan være babysitter for et par timer, en dag (eller to) hvor I andre tager sammen med den nybagte mor hen til wellness, fest, eller hvad I finder på eller måske bare så jeres veninde holde lidt “barnefri”. En gave som både baby og moren helt sikker vil nyde!

Giv en babysitter til babyshower

Bonus Baby Shower gave idé

Denne gave er en rigtig god ‘kombi-gave’. Tanken er at give de nybagte forældre et weekendophold inden for det første år efter babys fødsel, og dermed et pusterum hvor de kan få lov til at være sig selv sammen, som par - ikke som forældre. I kombination med et ‘veninde-babysitter abonnementet’ er dette en perfekt gave som med sikkerhed bliver husket og værdsat. 

OBS:

Sikre dig dit personlige gavekort med 10% rabat til dit næste køb her på Purple & Pink! Skriv en lille tekst til mig med din gaveide til Baby Shower, og lad os sammen lave en Top 20 - liste!

Min mail finder du her.

Slåenvej 45, Taulov
7000 Fredericia

CVR nr.: 34255989

Tlf. nr.: +45 30247894
christina@purpleandpink.dk

Sikker betaling med

  • Betal med VISA
  • Betal med Mastercard
  • Betal med Mobile Pay
  • Betal med Maestro