Baby Shower traditionen

Af Christina Brinch-Møller 30-01-2021 20:54

Ideen til Baby Shower er en amerikansk tradition. Festen bliver holdt før det lille nye mirakel bliver født.

Et Baby Shower bliver holdt, for at forsøde ventetiden og for at nyde den sidste tid før babyens ankomst sammen med veninderne. Udover at holde festen findes der mange Baby Shower ideer til hvordan sådan en fest arrangeres - det kan du læse meget mere om på disse sider:

Fortidens Baby Shower

Et Baby Shower havde i gamle dage til formål at støtte de kommende forældre med at skaffe babyudstyret - lige fra bleer og nusseklude, til vugge og barnevogn. Tit betød anskaffelserne af alle babyting en store og uoverkommelig finansiel byrde for de kommende forældre - ligsom det gør i dag. 

I dag handler et Baby Shower også om gaver, men også om hygge, venskabet og om at fejre babyens snare ankomst.

Baby Showeret's historie

Når du læser på amerikanske Baby Shower sider - hvor festen er en uundværlig tradition i dag - finder du ud af at der altid har været et slags Baby Shower i sammenhæng med en graviditet og fødsel. I det sene 19. århunderde blev der holdt såkaldte 'tea-partys', typisk i byens parker udenfor. At få børn og alt omkring børnene har været rene 'kvindeting' - så derfor var det kun kvinder som var tilstede til de fine tea-partys. Kvinderne havde ofte solskærm - den der er lidt mindre end paraplyen med - det var tiden trend. Og det er derfor at der findes en solskærm på mange Baby Shower produkter i dag såsom eksempelvis på servietter, indbydelseskort, eller andre Baby Shower dekorationer.

Baby Shower motiv med parasol

Baby Shower fest

festlig Baby Shower kage lyserødt

Baby Shower blikfang - den uundværlige blekage

Babygaverne er stadig en af de vigtigste ting ved et Baby Shower - især Diaper Caken (eller på dansk: 'blekage' eller 'blelagkage'). En blekage er blikfanget til enhvert Baby Shower og bliver tit præsenteret som dagens overraskelse.

Du kan se nogle snapshots af blekager du kan købe her hos Purple & Pink nedenunder. Eller kig forbi kategorien 'Diaper Cakes' hvor du kan læs alt om blekagerne og se alle de fine lagkager af bleer du kan købe. Hvis du selv er den kreative type, så finder du også blekage kit her på Purpleandpink.dk og kreere din helt egen unik blekage!