Blekage - hvor stammer traditionen fra?

Af Christina Brinch-Møller 13-02-2021 11:47

Blekager er en amerikansk opfindelse som tilknytter sig til traditionen om at holde et Baby Shower. Diaper Caken - på dansk 'blekage' eller 'blelagkage' er det centrale omdrejningspunkt af den festlige begivenhed. En såkaldt blekage er gavebordets blikfang, fordi den typisk er større end de fleste andre gaver, og så er den for det meste lavet af ting der kan bruges af og til baby. Den er unik, farverrig og den byder på en opdagelsesrejse idet den indeholder så mange forskellige spændende og nyttige ting. 

Ligesom den vordende mors veninder typisk organiserer et Baby Shower er det tit de bedste veninder som også giver den magiske blekage i gave. Veninderne kender hinanden bedst og derfor ved de også bedst hvad moren og baby har brug for, når de har set hinanden i øjene for første gang. Det kan være alt som pynter en blekage - sutteflasker, legetøj eller tøj. Blekagen er en slags nyttegave, pyntet med alt hvad moren og babyen har brug for.

Kendisser elsker blekager

Ligesom traditionen omkring 'Valentine' eller 'Halloween' afspejler 'boomet' af Diaper Cakes i Europa den fremskredende globalisering, hvor kulturer smelter sammen og traditioner bliver spredt. Medier, såsom film er med til at sprede traditioner.

Den amerikansk kultserie ”Sex and the City”,  tager sig af traditionen omkring blekagerne i flere episoder som omhandler et Baby Shower som begivenhed. Da Charlotte i en episode i den berømte serie gav en blekage til en veninde, vakte den stor opmærksomhed.

Siden da er blekager også blevet et stort hit hos super stjerner som Jessica Alba og Gwen Stefani. Den skabte opmærksomhed omkring Diaper Cakes medfører, at aviser og blade er meget interesserede i, hvordan filmstjernernes og kendissernes blekager ser ud.

Diaper Cakes, som på dansk måske nok altid vil blive kaldet ‚blekager’ eller 'blelagkager' er uden tvivl et 'must' hos nutidens trendsetter. En trend ved at give en gave kendisser, VIP’s og andre kendte berømtheder har været med til at fremme.

Blekager til et 'Gender Reveal Party' 

Et 'Gender Reveal Party' er den nyeste trend ved at holde et Baby Shower. Ligesom mange små detaljer under hele festen på forskellig vis afslører babyens køn over for gæsterne, er den uundværlige blekage del af denne fest. 

Blekagens design og pynt ved et 'Gender Reveal Party' er ved første blik neutralt, men afslører den lille hemmelighed ved en lille detalje. Blekagen fremstår i neutrale farver og selvom den indeholder masser af nyttige ting til mor og baby er de allesammen holdt i neutrale farver. Måske er det bare en sut i lyseblå som tyder på at det ventede mirakel er en lille dreng eller måske er det en anden lille lyserød detalje som afslører at en lille prinsesse snart skal se dagens lys.... 

Blekager som barselsgave

En blekage er den perfekte barselsgave! Hvorfor? Traditionen om at holde et baby shower er ikke så sprædt i dagens Danmark endnu - men alle elsker fine gaver. En Diaper Cake er ikke kun fin, den er smuk og unik, praktisk og nyttig, hvor alt som den er lavet af kan bruges til den lille nye baby - den perfekte barselsgave!

Se nogle modeller af fantastiske blekager du kan købe hos Purple&Pink her: