Hvad er et Gender Reveal party?

Af Christina Brinch-Møller 09-02-2021 22:36

Baby Shower pynt

Ingen tvivl om, hvorfor denne slags Baby Shower er så succesrige i USA og andre lande, hvor traditionen om Baby Shower allerede er mere udbredt end i Danmark. Til et 'Gender Reveal Party' findes der nemlig mange sjove måder at løfte sløret for hvilket køn babyen har. Nogle kalder det også en kønsafsløring. At inkludere gæsterne i afsløringen af babyens køn - det er noget stort!

Et Baby Shower holdt som en 'Gender Reveal Party' er samtidig en temafest, hvor den røde tråd for festen giver sig selv. Til gengæld er et Baby Shower, hvor alle gæster allerede ved om babyen bliver en lille dreng eller pige, giver en 'Gender-Reveal-Party' muligheder for mange sjove spil og aktiviteter samt oppyntning.

Denne måde at holde et Baby Shower på er blevet til en trend de seneste par år. Hvorfor? Fordi et 'Gender Reveal Party' er en slags fest i festen. Hvad kan være mere spændende end at aflsøre babyens køn? Noget som familie, venner og bekendte med sikkerhed har spurgt efter mange gange siden de fik nys om graviditeten. En fantastisk Baby Shower idé! 

'Gender Reveal' - sådan kan du afsløre babyens køn

Der findes mange måder at afsløre hemmeligheden om babyens køn på. Herunder har jeg samlet nogle kønsafslørings ideer, som med sikkerhed vil gøre et 'Gender Reveal' til en succes. Selvfølgelig kan du også finde gaven som gøre ethvert Baby Shower til noget stort - Diaper Cake eller blekage - og mange fine pynteidéer til festen

1. Gender Reveal idé: Balloons-in-a-box

Super idé til Baby Shower! Hold et Gender Reveal og afsløre babyens køn med balloner. Nyt hit fra USA!

Dette er øjeblikket, alle gæster venter på: Svar på spørgsmålet om den lille baby bliver en dreng eller en pige. Det er en fantastisk god idé at afsløre kønnet med ting som alle babyer og små børn elsker - nemlig balloner! Det bliver et uforglemmeligt øjeblik for alle Baby Shower gæster, når et hav af balloner i drengefarve eller pigefarver, hhv. lyseblå eller lyserøde stiger til himmels... 

Baby Shower leg med balloner

>>Klik her og find de fineste balloner til 'Balloons-in-a-box'<<

2. Baby Shower teams: klar til at spille?

Super idé til at afsløre babyens køn ved Baby Shower festen: at spille i teams.

Lad gæsterne komme til Baby Shower i enten lyserødt eller lyseblåt tøj - alt efter hvad de tror babyens køn ville være. Ved aktiviteterne ved Gender Reveal festen kan deltagerne spille i dreng/pige - hold og samle point. En lækker 'Surprise - cake', dvs. en blekage, afslører babyens køn som festens højdepunkt. Hvis det hold med de fleste point, havde den rigtige farve på, får alle på holdet en lille ekstra gave.

Baby Shower leg med farverige T-shirts

3. Bagværk med 'surprice' farve!

Pynt og bagværk ved et Baby Shower, hvor babyens køn skal afsløres, er typisk neutral i farverne eller i pige- og drengefarver. Ligesom julens tradition med mandlen i risálamanden, kunne en af de typiske 'cake pops' afslører babyens køn. Det kunne eksempelvis være med en lyserød eller lyseblå chokoladeknap indeni - hvorimod alle andre er i neutrale farver.

>>Find mere kagepynt her<<

Baby Shower cake pops

4. Design en lækker 'surprise kage'!

Baby Shower highlight: bag en 'surprise kage' for at afsløre babyens køn.

Baby Shower kagen er helt klart en uundværlig sød 'must-have' til enhvert Baby Shower, og Gender Reveal. Det er en fin idé at lade kagen afsløre barnets køn. Farver på en 'Gender Reveal kage' er neutral men kagen indeholder fyld (såsom chokoladeknapper i lyserød eller lyseblå) som giver et sikkert hint til babyens køn.

På mit pinboard på Pinterest har jeg samlet nogle inspirationer til søde 'gender-reveal-kager'. >>Følg mit pinboard<< - så kan du også pinne dine idéer med på det.  

Baby Shower kage

5. Tag storbror eller storsøster med til Baby Shower leg!

Når søskende skal være med til Gender Reveal er det altid en god idé, hvis de kan afsløre babyens køn. Dette kan eksempelvis ske ved at de fremstår som (planlagte) vinder af en t-shirt i en af Baby Showerets aktiviter. Et print på t-shirt afslører babyens køn idet der står noget i stil med 'snart storsøster til den sejeste lillebror' eller 'snart storbror til den smukkeste lillesøster' - her er det kun fantasien der sætter grænser. Denne leg er spændende for både - de voksne og for søskende, og det er samtidig en fin måde at fortælle søskendene om den nye babys køn.

6. Slå en piñata!

Slå en piñata og afslør med konfettiens eller slikkens farver indeni om babyen bliver til en lille prinsesse eller prins. Legen ligner lidt den danske tradition om at slå katten ud af tønnen til fastlavn og er en af de sejeste Baby Shower idéer overhovedet!

Piñatas [piɲata] er figurer lavet af papmache, der typisk er fyldt med slik og sørger dermed for sjov til børnefødselsdage. Traditionelt var de fyldt med frugter og nødder. I Mexiko og hele Latinamerika og dels i Spanien er det stadig en påske- og juletradition at slå frugter ud af en pinata. 

7. Afsløre babyens køn ved at skrabe baby tøj! 

Det er en sjov måde at afsløre babyens køn, hvor alle gæster kan være med. Alle gæster får et lille skrabelod og starter på samme tid med at skrabe feltet. Feltet viser enten en lyserød eller lyseblå baby trøje. Du kan købe de små skrabelodder til Gender Reveal herunder. For inspiration til flere Baby Shower lege kan du klikke her.

Baby Shower skrabe leg

 

Baby Shower skrabe leg drengBaby Shower udstyr til en 'Gender Reveal' fest: