Hvordan laver man en blekage?
Af Christina Brinch-Møller 19-02-2021 14:16Her på siden vil jeg forsøge at svare på et spørgsmål jeg ofte får – nemlig hvordan en blekage laves.
Hvordan laver man en klassisk 3-lags blekage?
Blekager kan ”bages” i mange forskellige former – det er kun fantasien som sætter grænser. Lige fra motorcykler og tog til sutter og barnevogne – de søde gaver lavet af bleer kan stort set designes og laves som alle mulige genstande vi kender fra hverdagen.
Alt efter, hvilket emne blekagen er skabt over, varier ingredienserne også. Opskrifterne til disse søde gaver til barsel eller fødsel er dermed meget forskellige. Som ingredienser kan f.eks. bruges sutteflasker, sutter, nusseklude, hagesmæk, skeer, babystrømper og stofbleer samt forskellige sløjfer og gavebånd – det er kun fantasien der sætter grænser.
Den klassiske blekage - en blelagkage bagt med bleer
Jeg har valgt at fortælle dig, hvordan en klassisk blekage bages. Jeg præsenterer dig her for opskriften på en klassisk blelagkage til piger. Den klassiske blekage ligner en festlig lagkage eller bryllupskage og består, som navnet antyder, af 3 lag bleer.
Den fantastiske blekage til piger har flere etager af bleer og er dekoreret med nyttige ting, som mor og babyen har brug for. Selvfølgelig alt i vidunderlige flotte pigefarver. Som ingredienser bruges
ca. 36 engangsbleer
1 sutteflaske
1 vaskeklud
1 par babystrømper
1 ske
1 stofble
festlige sløjfer og bånd
Ingredienser bliver sat på de forskellige lag af rullede engangsbleer. Bånd og sløjfer sørger for, at alt bliver holdt på plads. Jeg har lavet denne lille video, hvor du kan se, hvordan den klassiske blekage til piger bages.
Idé til kreativ blekage
At 'bage' en blekage handler om at være kreativ.
Det handler om at sætte ingredienserne sammen på en søde måde. Jeg elsker at kreere emner til mine blekager, f.eks. den med storken. Denne blekages ide er åbenlys. Den bygger på den fine lille historie vi alle kender - nemlig at storken er den som bringer babyer til familien. Historien fortæller yderligere, at storken kun kommer når man lægger sukker i vinduet inden graviditeten. Her går det dog lidt galt for mig – hvorfor skulle en stork kunne lide sukker og hvordan kan en stork spise sukker med sit lange næb?
Inspirationen til min blekage med storken kom ikke fra sukkerhistorien, men fra historien om det lille bundt i storkens næb. Og så har jeg har valgt ingredienserne med omhu. For at kreere blekagen ruller jeg bleer, skriver en lykønskning, sætter en stofble rundt om bleerne og en sød savlesmæk og pynter alt med flotte bånd.
På denne måde opstår forskellige modeller af blekager, eksempelvis et lille fint bundt af en sød stofble med en hagesmæk, en stork til at nusse med og mange engangsbleer.
Guide til hvordan du laver en blekage
Du kan evt. også kigge på min 'Step by step' guide jeg har lavet til dig som selv vil i gang med at bage en blekage. Denne guide er en meget detaljeret vejledning til hvordan du kan gør. Eller se min videotutorial - hvordan der laves en blekage.
Se også videoen: